Melawat Tempat Menarik Di Kota Kinabalu Sabah selama 3 Hari 2 Malam (Gunung & Pulau)

Pakej Percutian 3 Hari 2 Malam di Sabah

Inginkan percutian ideal untuk seluruh keluarga tanpa membebankan poket anda? Ya! Anda boleh jika anda inginkan percutian di mana anda boleh meluangkan masa bersama keluarga ke tempat-tempat yang menarik di Sabah, Negeri Di Bawah Bayu ini.

Sabah adalah negeri yang dipenuhi dengan keindahan alam semula jadi yang menakjubkan, dan habitat kepada haiwan-haiwan liar yang jarang dijumpai di tempat lain dan anda sekeluarga pasti akan mendapat pengalaman manis yang sukar dilupakan bila anda ke sini.

Pakej yang kami ingin cadangkan ialah Pakej Fun & Sun Sabah 3D2N, di mana dalam masa tiga hari anda dan keluarga akan dibawa untuk melihat sendiri keindahan flora dan fauna negeri Sabah sambil berseronok melakukan pelbagai aktiviti yang menyeronokan.

Kids playing at the beach in Sabah

Percutian bersama keluarga di Sabah

Bila anda tiba di lapangan terbang pada hari pertama, anda akan dijemput oleh pemandu pelancong anda sebelum dibawa melawat bandar Kota Kinabalu, di mana kota ini terletak di tengah-tengah pergunungan hijau dan laut China Selatan. Kota Kinabalu adalah kota yang dipenuhi dengan warna budaya yag pelbagai dan bangunan-bangunan moden.

Lawatan termasuk muzium negeri, Puh Toh Tze Buddhist Temple, Wisma Tun Mustapha dan Masjid Negeri. Anda juga boleh singgah ke Kompleks membeli-belah atau kedai kraftangan sebelum anda dibawa untuk menjamu selera di kampung nelayan sambil menonton persembahan tarian budaya. Selepas itu anda dihantar kembali ke hotel 4 Bintang Sabah Oriental.

Sabah terkenal dengan keindahan pulau-pulaunya dan anda berpeluang untuk melihat sendiri pada hari kedua. Selepas sarapan pagi anda akan bertemu dengan pemandu pelancong di hotel dan dibawa ke jeti Sutera untuk menaiki bot yang dijadualkan untuk berlepas pada pukul 9.30 pagi ke Pulau Manukan. Anda bebas untuk melakukan aktiviti yang anda mahu bersam keluarga seperti jet ski, parasailing atau mengayuh banana bot yang boleh diatur oleh pemandu pelancong.

Pulau Manukan,Sabah

Pulau Manukan,Sabah

Anda juga boleh bersnorkel atau berenang di sekitar pulau jika nada berminat.

Pada waktu tengahari anda akan dibawa ke Pulau Sapi untuk menikmati makan tengahari BBQ dan kemudian anda bebas sebelum bertolak pulang. Kami syorkan anda untuk membawa kamera untuk mengambil gambar saat-saat manis bersama keluarga.

Pulau Sapi,Sabah

Pulau Sapi,Sabah

Pada hari terakhir anda dan keluarga akan dibawa melawat Taman Negara Kinabalu. Bertolak pada pukul 8.00 pagi, perjalanan akan mengambil masa selama dua jam dan sambil itu kita akan singgah di Pekan Nabalu untuk bergambar bersama keluarga atau membeli cenderahati.

Taman botani Taman Negara Kinabalu diisytiharkan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO. Setibanya anda di sana anda akan melihat kepelbagaian flora dan fauna yang terdapat di situ dan anda akan dibawa melawat Mountain Garden.

Pada waktu tengahari kita bertolak ke Kundasang untuk menjamu selera dan kemudian anda akan dibawa ke Kolam Air Panas Poring. Anda juga berpeluang untuk berjalan menaiki titian kanopi dan melihat pemandangan hutan air hujan tropika yang menkjubkan.

Anda boleh bermandi manda di kolam air panas sebelum bertolak pulang ke hotel. Selepas itu anda sekeluarga akan dibawa ke lapangan terbang.

 Kolam Air Panas Poring,Sabah

Kolam Air Panas Poring,Sabah

Pakej ini walaupun hanya untuk tiga hari tetap ia padat dan menjanjikan satu percutian ke Sabah yang sukar untuk dilupakan bersama keluarga. Harga amat berpatutan dengan RM680 untuk dewasa dan RM544 untuk kanak-kanak (bawah 11 tahun). Harga pakej termasuk 2 malam di Hotel 4-bintang Sabah Oriental dengan sarapan, yuran masuk Taman Negara Kinabalu dan Kolam Air Panas Poring, makan tengahri BBQ, pemandu pelancong, tambang bot dan jeti.

Jangan tunggu lagi, bawa keluarga anda ke Sabah untuk menikmati percutian yang hebat ini! Sila emelkan sebarang pertanyaan anda ke Cutiborneo@yahoo.com.

3D2N Kota Kinabalu Sabah

3 Days 2 Nights Kota Kinabalu

 Sila klik disini untuk 3 Hari 2 Malam Fun & Sun Kota Kinabalu

 

 

 

About cuti fan

Hi, We are a team of fun loving people wanting to provide you with a great holiday in Sabah and Sarawak and beyond. Come chat with us! Cuti Fan

150 Comments

  1. Please quot to me package 4 days 3 night to kota kinabalu for 8adult and 1 child(10years old)

  2. can you give me quotation for 3 days 2 night, without hotel accommodation, for 4 adults n 1 children. Tq

  3. saya nak quotation untuk 4 hari 3 mlm untuk 6 dewasa 3 kanak-kanak (7 thn ke bwh)

  4. tolong beri quato harga untuk 3 dewasa n 4 kanak2 selama 4 hari 3 malam ke kota kinabalu. beri juga jadual perjalanan yang sesuai tahun 2013

  5. Fauziah Abd Rahman

    Please quote 4D 3N family of 6 (me, hubby and 4 children aged 13-19 (girls) & 22 male uni student. The package should include Pine Resort Kundasang stay for 1 night. We will be visiting KK in Jan 2013.

  6. quote us package 3D2N to kota kinabalu with and without accomodation. adults x 9, childs x 2. will be visiting KK 9~11 Feb 2013. flight from JB airport. tq

  7. Mohon quote harga untuk 2 orang. Travel pada 13 – 15 November 2012.Thanks in advance.

  8. ada tak pakej dari semenanjung ke sabah utk 4H3M….

  9. quote us the full package 3D2N to kota kinabalu adults X 6 ,childs X 2. will be visiting KK next year (2013). flight from KLIA airport.

  10. can you give me quotation for 3 days 2 night,

    • Hi, Baeie, We already quote the special budget price for you. We didn’t hear any news from u. Please confirm if you wish to proceed the booking. TQ

  11. hi,
    tolong beri quato harga untuk 4 dewasa n 4 kanak2 bawah 4 tahun selama 4 hari 3 malam ke kota kinabalu. Tarikh 3-6/6/ 2013.
    Thanks.

  12. Mohon quote utk pakej 2 org. 4hr 3mlm

  13. Berapa pakej untuk 2 orang dewasa, 26 – 30 Disember 2012

  14. berapa pakej untuk 3 org dewasa dan seorang kanak-kanak, 18 – 20 disember 2012

  15. Pls quote 5D 4N travel date 23-27 Dec with 4 adults and 2 childs (age 11 & 7 yrs)

  16. Tolong bg pkej honeymoon yg d sediakan? 3D2N

  17. Pls quote 4D 3N travel date 2 until 5 Dec 2012 with 2 adults and 1 childs (age 2 years 8 month). Thank you.

  18. tolong email qoutation utk 3 hari 2 mlm dan intenary sekali…..flight dh book sendiri….dijangka ke sana pada 11-13 march 2013…..7 dewasa 2 kanak2

    tq

  19. Hi. Im looking for a 3d2n package for 4 adults around feb 2013. For a family vacation. Tq 🙂

    • Hi Rin, the detail have been sent to on Wednesday, November 28, 2012 2:49 PM, please confirm with us if you wish to proceed the booking. TQ

  20. Plz quote 3D2N & pakej sesuai untuk 2dewasa (saya n suami ) anank2 4y + 2y +9 mnths. Date 1-3mei 2013.
    Tq

  21. quote me the price for 3d2n to kk as your suggestion (ground handling only)…. for 60pax asap, trip on march 2013, tq…

  22. pls quote 4D3N ..2 adult…27-30 Dec 2012…..stay 1 night at kinabalu town and 2nights at Kinabalu Pine Resort..ade pergi dairy farm n tour ke Manukan Island dan termasuk lain2 mcm hot springs dan mana2 tempat menarik..brapa ya?

  23. hii.. plz quote for me 4 day 3 night.. date 1-4 mei 2012..
    kundasang, island trip

  24. nur azwani jamaludin

    saya nak tanya total utk dewasa 2 org kanak2 3 org..adakah pakej ini termasuk hotel..saya plan hendak pergi pd bln feb 2013..pakej fun & sun sabah

  25. Hye, can u quote for honeymoon package for me on 28/01 -01/02/ 2013 for 4D3N. Tq!!

  26. sy akan ke KK 28/2/2013-3/3/2013.
    Boleh sy dptkan package relaxing fun&sun
    untuk 6 org.
    lagi 1,baby 15 bln kena bayar ke?

  27. Pls quote me 4days 3 night 4adult + 3 child (2yrs to 6yrs)
    With transport + hotel (Or apartment)
    Visit time around 25/6/13

    Rgds,
    natasya

  28. Boleh bg harga pakej honeymoon utk 3 hari 2 alam tak…tq

  29. hi..would like to know suitable package for 2 adults, 2kids (5years n 3years old respectively) and one infant. package that would included badget hotel n transport.pls email me tq

  30. Hello…

    Could u quote for me 5D 4N (25/6 -29/6/13) for 3 adults.
    With transport + accomdation & trip to any island & near mount kinabalu.
    Thank you.

  31. Good day,

    Saya nak minta quotation untuk 4hari 3malam-2 orang dewasa pada 26-29.01.2013.

    • Hi Lemba, We already sent you email and answer all the questions for you. Please confirm with us as your travel date is getting nearest. Your booking inquiry will auto release after 5 days. TQ

  32. hi,need ur advise,

    3d2n kk and 2d1n tawau, 6 family @ 26 person. termasuk penginapan, pengangkutan, makanan. masukkan sekali ke mud spa. boleh bagi hotel budget tak sbb setiap family anggaran budget 4k/family termasuk tiket flight.

  33. Helo.. nak tanya ada ka pakej untuk honeymoon 4d3n..

  34. pakej untuk bulan madu ad ke… berapa harga n pakej termsuk mkn mnum n tmpat tggl ke mcmna..

  35. haiii dear,

    boleh x bagi quotation untuk 3hari 2 malam 11 may – 13 may untuk 4 orng dewasa

    thank you 🙂

  36. package 4d3n..utk 3 dewasa 3 kanak2…termasuk fly dan pi ladang apple? ada tak?

  37. Hi,
    Nak package 3 hari 2 mlm. Itinerary spt dbawah:
    day 1: arrival + leisure/bebas
    day 2: Pulau Sapi whole day (to be included: boat transfers, life jacket, park entrance fee, snorkel – flipper fins not needed).
    day 3 – city tour + departure
    package utk dewasa 15 org

    Thanks,

  38. boleh tanya..masih ada package ini tak?..cuma nak tambah jadi 4D3N..
    untuk 3 dewasa, 2 kanak-kanak, 1 baby….dan kalau boleh nak pergi ladang apple..perancangannya nak pergi 14/3/13 ~ 17/3/13…

  39. Boleh quot harga utk 7dewasa & 3kanak-kanak
    Hotel & Flight kami booking sendiri
    Tetapi memerlukan itinery di sana bermula 19/5/2013 ~ 22/5/2013
    Cadangan utk ke Kundasang 1 malam.
    selebihnya di kota kinabalu sahaja.
    aktiviti sesuai utk warga emas & kanak2

  40. hye dear,

    can u suggest a suitable package for special education student?

    3D2N include flight tickets n dun want aktiviti air di pulau2. kalau boleh, aktiviti air tu ditukar dgn water theme park di sabah…

    m waiting 4 ur reply….tq 🙂

  41. tolong beri quato harga untuk 5 dewasa selama 3 hari 2 malam ke kota kinabalu. beri juga jadual perjalanan yang sesuai tahun 2013

    • Hi, Azila. Kindly book your air ticket first (look for promotion fare ticket), then let us know when is your travel date. TQ

  42. Hi,

    need quotation for 10 pax adults..4d 3n from 23rd Oct 2013 – 26th Oct 2013.

    Thanks

  43. please checkkan utk package 3h2m ke k.kinabalu 2 dewasa 1 kanak termasuk accomodation dan flight from jb airport….

  44. tolong quote pakej untuk 9 dewasa & 4 kanak (bwh 12thn)

    1. pakej termasuk hotel

    2. pakej tidak termasuk hotel

    tarikh percutian kami . 26 ~ 28/4/2013

  45. Hi,
    Do you have honeymoon package and how much it cost?.
    TQ.

  46. hi

    nak mintak quotation dari kl ke kk, 4d3n untuk 2 dewasa dan 3 kanak2 bawah 11 tahun. flight ticket book sendiri. bajet nak pergi dalam bulan 5, 2013.

    tq

  47. hi

    nak mintak quotation 4d3n 25/3/2013 – 28/3/2013 untuk 2 dewasa dan 1 kanak2 umur 2 tahun. flight beli sendiri. sy dari miri…25/3/2013 tu dlm pukul 6 ptg sy sampai di airport kk.

    tq

  48. Boleh bg quotation 3D2N ke sabah untuk 2 dewasa dalam cuti sekolah..tq

  49. Boleh bg harga pakej honeymoon utk 3 hari 2 malam..xnak schedule yg terlalu pack…tq

  50. Hello there,

    I da book flight ticket on 01-03/07/13 (3D2N) and Hotel Le Meridien but nak ada org guide sepanjang berada di sana. I pnh pergi in group thn 2010 tapi kali ni just dgn husband n son.. saya sgt perlu service tour guide di sana.. if nak sewa kereta pun tkot sesat.. Harap dpt membantu..tq

  51. hi cuti fan,
    kami bercadang nak ke KK dari 24/5/2013 hingga 26/5/2013 (3D2N). kami ber5 semua dewasa. berapa ye anggaran untuk pakej hotel (3 star) dan tour guide? terima kasih membantu.

  52. Hi,
    Boleh bg quot ke Sabah utk 2 adults & baby 9 bln). Cadangan aktiviti yg sesuai Coz travel ngn baby. Without flight & hotel. Masukkan dairy farm & rumah terbalik dlm itenerary. Travel 4d3n bulan sept 2013. Tq

  53. emailkan pakej untuk 2org bulan september

  54. Leow Lee Hoong

    Dear Sir,
    please quote 3D2N for Kota Kinbalu trip. 2 adults + 2 Children .
    Date : 24 May – 26 May 2013. Thank you.

  55. saya perlukan khidmat pemandu pelancong utk tunjukkan tempat menarik dikota kinabalu.saya akan berada disana pada 16/6-18/6 2013..saya menginap di Grand borneo hotel?brp charge?

  56. hai..

    tlg quote utk family trip..

    10 dewasa
    4 knk2 (6-12 thn)
    3 baby (<3 thn)

    tq

  57. Haiii… Saya dah tempah tiket 4H3mlm pada 25-28 april 14 boleh cadang kan tempat menarik utk saya …. Hotel yang x terlalu mahal… Tq

  58. trip utk 2 orang sahaja tq…

  59. trip u 4H 3 M pada 18-21Mac 2014
    2 dewasa 1 kanak-kanak 1 baby
    bermalam di kundasang u 1 malam

    TQ

  60. sy nak quotation pakej 4h 3m pd feb 2014 nnt di kk..
    5dewasa 2knk2… (3 dan 2 thn) tq

  61. hi…
    saya sedang mencari pakej utk kelab guru sekolah ke sabah…cadangan tarikh pada cuti sek bulan 3…4 hari 3 malam…
    seramai 15-20 orang.
    sila email quotation kpd saya..
    tq

  62. suhaili zainuddin

    Pakej percutian ke pulau2 di sabah untuk 2 dewasa 2 kanak2,cuti sekolah bulan 3 2014,pakej apa yg menarik ya?

  63. Hi. Please email me quotation for 4 days 3 night trip. From 7th feb – 10th feb 2014. Including 1 night in Kundasang. Thanks!

  64. Hye… Please emeil me quotation for 4D3N for 2 Adult only… Tq.. 🙂

  65. hi please email me quotation for 3d2n and 4d3n for family trip. 13adults and 3children. date mungkin pada cuti sekolah bulan 5

  66. brp kos utk 3d2n utk 2 dewasa?
    est 8/9/10 may.

  67. hai….boleh bagi quo utk 4h3m dan 5h4m tak untuk 2 org dewasa…awal bulan april ni

  68. Can u give me the Quotation for 4D3N for 2 adulta n 2 children below
    11 years old.can u give the package suitable for the family like me

  69. Hi.. can give quotation for 4D3N utk 4-6 ppl (adult) please..plan trip on 17/5-20/5/2014, tlg includekan kundasang ye, tqvm

  70. Can u give me the Quotation for 4D3N for 2 adult 13-16 Sep 214.tq

  71. 4 day 3 night .
    Need tour guide are kk . Ranau .
    And transportation.

    Email me the quotation

  72. Hello i need a quotation for 2 adult 5d 4n oh 16th march till 20th march. I also need a tourist guide. Tq

  73. Please sent me quotation trip to kota kinabalu sabah (5/12/2014 – 7/12/2014) for 44 secondary school student, including ticket, bus and food. student rate.

  74. Please sent me quotation trip to kota kinabalu sabah (5/12/2014 – 7/12/2014) for 44 secondary school student, including ticket, bus and food. 3D2N student rate.

  75. Boleh bagi quotation bagi pakej 4 hari 3 malam untuk 13 dewasa dan 7 kanak -kanak .kalau boleh untuk tiket penerbangan pergi balik dr kl -kk.tarikh pada 1 mei -4 mei 2015

  76. Hi, Good Day, we like to knw that hw much for the pecej 5D 4N in Kinabalu (included Kinabalu city tour,Kundasang, Pulau sapi/pulau manukan,) we all 7 person( 6Adult 1 Child.) thank you.

  77. Bole bagi quotation utk 3 hari 2 mlm (4 dewasa 3 kanak2)
    pakej yg pihak tuan/puan sertakan ini..lawatan akan disertai dgn family lain @ asing yea

  78. Hyee i need a quotation for 6d 5n on 3.8.2015-8.8.2015.. I also need a tourist guide. Tq

  79. Bleh minta quotation package 3h 2m untuk 2 orng,.25 dec to 27 dec 2015

  80. abdul halim jaafar

    Email pada saya harga pakej percutian ke sabah. Pada bulan 9 2016. Tq

  81. Hi, I would like to know the 4D Sabah Wildlife Package Tour. and details for this April/May.
    Kindly appreciate if u can send me the quotation.

  82. Nor Yusrina Mohammad

    Hi..boleh bg quotation utk pcutian 4 days 3 night at kk for 2 adults 2 children (below 5yo)..but half day tour only.

  83. Hello boleh send details package for 4 days 3 night for 2 adults and 1 children please..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check your Maths IQ: *