«

»

Jun
27

Pakej Cuti-cuti Malaysia Sabah 2012

Ingin menghabiskan percutian anda ke Sabah, Borneo bersama keluarga atau kawan-kawan dengan harga yang berpatutan? Kami ada  berita baik untuk anda! Habiskan masa cuti anda dalam masa empat hari di Sabah dengan pakej cuti-cuti Malaysia Sabah 2012 yang kami tawarkan ini dan anda  pasti akan berpuas hati.

Kota Kinabalu, pusat bandar Negeri di Bawah Bayu, Sabah

Kota Kinabalu, pusat bandar Negeri di Bawah Bayu, Sabah.

Pakej yang ingin kami memperkenalkan pada anda ialah pakej cuti-cuti Malaysia Sabah 2012: Sabah Wildlife Holiday 4D 3N, di mana anda berpeluang untuk menikmati  keindahan alam semula jadi yang terdapat di Negeri Di Bawah Bayu, Sabah ini dengan lebih dekat lagi. Di sini kami akan  menerangkan dengan lebih lanjut tentang tempat-tempat yang menarik yang anda akan lawat sepanjang percutian 4 hari 3 malam  di Sabah ini.

Sabah tour packages

Pada hari pertama bila anda tiba di lapangan terbang, anda akan bertemu dan berkenalan dengan pemandu pelancong kami.  Kemudian anda akan dibawa ke hotel pilihan anda untuk pendaftaran masuk. Selepas anda berkemas dan bersedia untuk memulakan  lawatan pada hari pertama, anda akan dibawa ke Kampung Budaya Mari-Mari pada jam 5.00 petang. Perjalanan akan mengambil  masa selama setengah jam. Bila tiba, anda akan dibawa oleh pemandu pelancong anda membuat lawatan sambil belajar di kampung  Mari-Mari di mana terdapat 5 rumah tradisional kumpulan etnik utama Sabah (Dusun, Rungus, Murut, Bajau dan Lundayeh). Anda  akan belajar mengenai budaya, pakaian tradisional, masakan, cara hidup kaum masing-masing.

Anda akan belajar mengenai budaya, pakaian tradisional, masakan, cara hidup kaum etnik Sabah di Kampung Budaya Mari-Mari.

Anda akan belajar mengenai budaya, pakaian tradisional, masakan, cara hidup kaum etnik Sabah di Kampung Budaya Mari-Mari.

Di sini anda juga akan melihat sendiri cara hidup orang Borneo Utara pada zaman dulu. Lawatan berakhir dengan persembahan  tarian tradisional pahlawan kaum Murut, yang dikenali sebagai pemburu kepala 300 tahun dahulu di mana mereka akan membuat  tarian buluh untuk mengalu-alukan kedatangan anda. Makan malam akan disediakan sebelum anda berangkat pulang ke hotel.

Pada hari kedua anda akan dijemput dari hotel pada pukul 7.30 pagi dan memulakan perjalanan selama 2 jam setengah sepanjang banjaran Croker sebelum kita tiba di stesen World Nature Heritage untuk melawat Kolam Air Panas Pring. Kita juga akan singgah kedai kraftangan Nabalu dan melihat pemandangan Gunung Kinabalu.

Anda juga boleh singgah untuk melihat dengan lebih dekat lagi satu-satunya ‘rumah terbalik’ dan yang pertama di Malaysia, yang juga  kini menjadi tarikan pelancong di Sabah. Rumah unik ini yang terletak di kaki Gunung Kinabalu telah disahkan oleh Malaysian Book of Records sebagai satu-satunya rumah seumpama ini di Malaysia.

 

 'Rumah terbalik’ yang pertama di Malaysia, hanya terdapat di Sabah.

‘Rumah terbalik’ yang pertama di Malaysia, hanya terdapat di Sabah.

Jika anda ingin membeli hasil kraftangan orang tempatan, makanan dan sebagainya ini tempat yang paling sesuai. Kita meneruskan perjalan ke destinasi setrusnya iaitu Taman Kinabalu untuk mengalami kesejukan suasana tanah tinggi dan melihat perlbagai spesis tumbuhan yang jarang ditemui di tempat lain seperti Nepenthes Carnival Pitcher Plant, orkid, paku pakis, pokok fig dan sebagainya. Kita bertolak ke Poring dan bebas untuk melawat sambil mengambil gambar. Anda juga boleh melalui perjalanan kanopi di mana jambatan gantung dibina di atas pokok dengan ketinggian 31 meter dari aras tanah. Selepas itu anda boleh bermandi-manda di kolam air panas Poring.

Wildlife Lok Kawi Gate 2

Pintu masuk ke Pusat Hidupan Liar Lok Kawi, Sabah.

Pada hari ketiga anda berpeluang untuk mendekatkan diri dengan haiwan-haiwan liar di Pusat Hidupan Liar Lok Kawi. Anda akan dijemput dari hotel dan dibawa ke Lok Kawi, sebuah ladang getah yang telah di diubah oleh Jabatan Hidupan Liar untuk menempatkan haiwan-haiwan liar yang telah diselamatkan dan dipelihara. Anda boleh berjalan kaki atau menaiki keretapi untuk melihat haiwan-haiwan terlindung seperti Orang Utan, Gajah Pigmi Borneo, Monyet Belanda, Burung Kenyalang, Badak Sumbu dan haiwan-haiwan dari negara lain.

Burung Kenyalang di Pusat Hidupan Liar Lok Kawi, Sabah

Burung Kenyalang di Pusat Hidupan Liar Lok Kawi, Sabah

Pada sebelah petang anda juga berpeluang untuk melawat tempat-tempat menarik di Kota Kinabalu seperti Bangunan Yayasan Sabah, Masjid Terapung, Tokong Cina, Muzium Negeri Sabah, Pasar Kraftangan Kota Kinabalu yang menjual mutiara, makanan ringan, kedai coklat dan makanan laut.

Pada hari terakhir anda di sini, anda bebas untuk berjalan-jalan di Kota Kianabalu sebelum berangkat ke Lapangan Terbang untuk pulang.

Harga pakej ini adalah RM750.00 untuk dewasa, RM600.00 untuk kanak-kanak (2-11 tahun) untuk minimum empat orang. Pakej ini termasuk penginapan di Hotel 4-bintang Sabah Oriental (katil berkembar), pengangkutan, pemandu pelancong, yuran kemasukan untuk tempat-tempat yang anda akan lawat nanti.

Anda juga boleh cuba untuk melihat pakej Percutian Ke Sabah 3 Hari 2 Malam jika anda tidak berminat untuk melawat pulau-pulau di Sabah.

Jika anda berminat dengan pakej cuti-cuti Malaysia Sabah 2012 ini dan ingin bertanya dengan lebih lanjut lagi mengenai pakej ini, sila hantarkan e-mail kepada CutiBorneo@yahoo.com.

 

4D3N Sabah Wildlife Holidays (1 Oct 2012 – 31 March 2013)  

Optional: Adult price per pax Child price (2-11 years old) per pax
Ground Tour only RM600 RM480
Tour with 4*** Sabah Oriental Hotel – 3 nites stay with 2 b’fasts RM750 RM600
Includes: 3 nites stay at 4 Star Sabah Oriental Hotel on twin share, land transfers, English speaking guide, all entrance fee, meal and programs stated as stated.Excludes: Guide tipping at rm5 per pax per day, air tickets and personal items.

**If extend 1 nite stay at Sabah Oriental Hotel:  RM120 per room per nite, 2 breakfasts.

 

 

Cuti-cuti Sabah Package

Ask your Questions here

 

 Click here for more Sabah tour packages

 

 

182 comments

  1. Aslindah says:

    Percutian ke sabah pada 16 Nov 2012 hingga 18 Nov 1012.. Saya seramai 2 dewasa & 3 kanak2. Sila bagi kan saya harga bagi percutian trsebut,,

    1. cuti fan says:

      Selamat pagi Cik Aslindah,

      Thank you for your inquiry. Just now we already reply you email. Please have a look. Thanks ^^

    2. lavania says:

      hai, i am planning to go for family vacation in sabah from 16/11/2012-22/11/2012
      do u know an latest n cheapest tour package available…..

      1. cuti fan says:

        hi,

        how many persons pls?

        cuti fan

  2. Azuraine binti abdul kadir says:

    Hi, pls quot to me thru my yahoo mail the latest sabah tour package the date either one of this 20/21/22 Aug, 2 adult and 4 of my children age 17,15,13 and 9. A S A P , thk you

    1. cuti fan says:

      Selamat pagi Cik Azuraine, Thank you for your inquiry. Just now we already reply you email. Please have a look. Thanks

  3. Mohd Iqbal says:

    My travel will be from 15-17/9/12. I’ll reach KK around 4.00pm (15/9). How much the price for the single supplement?
    Thakns.

    1. cuti fan says:

      hello mohd iqbal,

      we didnt hear from you. are you still going on the trip? we have another person who also wish to go to KK for 3Days. if you are still keen, we can combine your tour with him so pay lesser sum.

      let me know,

      cuti fan team

      1. mohd iqbal says:

        My trip is confirm on 15-17/9 and already booked the hotel. How much is the price for single person and i dont mind to combine with others especially for Kota Kinabalu Park and Poring Hot Spring.

        1. cuti fan says:

          hello,

          keep in touch as per our email.

          cheers!

          cuti fan

  4. emmaa.samahemma@yahoo.com says:

    percutia ke sabah pada 11 nov 2012 hingga 15 nov 2012 .5 dewasa harga?

    1. cuti fan says:

      Hi, TQ for inquiry. We already reply you email. Please have a look. TQ^^

  5. izzah almizan says:

    nak tau harga untuk 3 dewasa 2 kanak-kanak

    1. cuti fan says:

      Hi Izzah, tq for the inquiry. We already reply you in email. Please have a look. TQ^^

    2. cuti fan says:

      Pls check your email. sudah reply dah!

      cheers!

  6. adyana says:

    Mohon quot untuk 2 dewasa dan dua kanak2. thanks

    1. cuti fan says:

      adyana,

      kami dah reply. macam mana?

      Adakah ia dalam linkungan bajet ady?

      cuti fan

  7. adyana says:

    Hi
    Minta quot untuk 2 dewasa dan 2 kanak2. Dan details ttg harga pakej.

    Thanks

  8. yamin says:

    adakah pakej termasuk dengan tiket penerbangan dari semenanjung untuk pergi dan balik? TQ..

    1. cuti fan says:

      hello yamin,

      tq for your inquiry. pakej kami tidak termasuk tiket penerbangan pergi balik Semenanjung.

      terima kasih!

  9. Aishaf Hasnim Ahmad says:

    nak bertanya ada tak pakej percutian ke sabah untuk 4 org untuk 5 hari 4 malam..
    sampai sabah lebih kurang jam 1pm balik ke semenanjung flight jam 7am.
    tarikh 3,4,5,6,7/11/2012

    1. cuti fan says:

      hi Aishaf,

      adakah aishaf berminat dengan pakej kami? kami ada email dah.

      terima kasih,

      cuti fan team

  10. Malina says:

    hai boleh quote pakage honey moon utk percutian dlm bulan oktober atau november 2012 ni.. utk 4 hari 3 malam atau 3 hari 2 malam.. kalau boleh tempat yang menarik dan relax..

    1. cuti fan says:

      hello malina,

      kami akan hantar email jawapan. terima kasih,

      cuti fan

  11. zura says:

    hi..
    boleh hantarkan quote kepada sy berapa rm pakej 4h 3m untuk 15-20 pax?
    bertolak dari penang. tq!
    email me asap…

    1. cuti fan says:

      hello zura,

      sudahkah dapat quote kami? nak customised punya tour ke ?

      terima kasih.

      cuti fan

  12. rabiyatul says:

    saya baru je emel cutiborneo. :)

  13. sabariah ariff says:

    saya ada satu group ke sabah pada 9 – 12 november 2012. ( Dijangka sampai ke KK pada pukul 10.35 mlm, 9 nov)
    Terdiri dari 16 org dewasa, 5 kanak-kanak dan 1 org bayi.
    sila emailkan kepada saya tentatif program dan kos berkaitan

    tq

    1. cuti fan says:

      hello,

      apakah pendapat cik sabariah tentang quote yang kami bagi tempoh hari?

      cuti fan

  14. azhar bin ahmad says:

    pls quote for family package
    date : 9.10.12 to 11.10.12 (3D 2N)
    adult :17 persons
    children under 12 yrs : 7

    tq

    1. cuti fan says:

      en azhar,

      saya baru reply emel. Sila teliti maklumat yang saya dah bagi.

      terima kasih,

      cuti fan

  15. fareez says:

    hye.. boleh tak bagi harga pakej 4 hari 3 malam untuk 3 ke 4 orang. tak termasuk penginapan.

    1. cuti fan says:

      fareez,

      dah reply . tunggu jawapan dari en. fareez,

      cuti fan

  16. norra says:

    saya nak quotation utk 17 dewasa 4 kanak2 utk 4h3m dari 29/12 -1/1/2013

    1. cuti fan says:

      norra,

      kami dah reply email. tak ada keputusan ke?

      cuti fan

  17. Muhammad izzad says:

    Date: 10-14 of october
    2 adult
    1 child

    How much cost?

    1. cuti fan says:

      hello izzad,

      semua dah confirm ya . Kini hanya menunggu pembayaran dari pihak tuan,

      terima kasih,

      cuti fan

  18. Muhammad. Izzad says:

    10-14/10
    2 adult
    1 child

    Cost?

    1. cuti fan says:

      Hi, Izzad
      We already reply you in email. Please take a look. TQ

  19. khadijah says:

    email me qoutation utk 5org dewasa 3hari 2 malam…nk pergi xbanyak tmpat kundasang n kk jer

    1. cuti fan says:

      Hi Khadijah,
      We already reply you in email. Please take a look. TQ

  20. azmi says:

    Saya nak quote utk 2 org..date 15-18 dec 2012.

    1. cuti fan says:

      hello,

      ingat get back to us ya! kalau sudah membuat keputusan,

      cuti fan

  21. Wanie says:

    Hello & Assalam,

    1)Saya bakal ke Sabah pada 25-29 Sept 2012 (5 hari, 4 malam), seramai 8 orang termasuk saya. Tolong berikan anggaran harga untuk kami seandainya kami berminat dengan pakej ini.

    2)Sekiranya kami berminat untuk melawati pulau-pulau disekitar Sabah(e.g : Pulau Manukan), harganya termasuk dalam pakej atau tidak?

    3)Andaikata kami hanya perlukan seorang tourist guide & pengangkutan untuk 8 orang dewasa selama 4 hari, berapakah pakej yang dikenakan (*tanpa penginapan)

    (*tiket penerbangan dari KL-KK, sudah ditempah)

    Regards,
    Wanie.

    1. cuti fan says:

      hello wanie,

      kami dah reply dan memberi kos pengangkutan yang berpatutan.

      apakah pendapat wanie?

      harap maklum..

      cuti fan

  22. shahrizal bin raffie says:

    saya akan ke kk pada 29/6/2013-2/7/2013..sampai kk pkl 10 malam..blh tolong beri anggaran harga x..

    1. cuti fan says:

      shahrizal,

      awalnya dan buat survei! masa masih jauh lagi. kalau ikut pakej ini, untuk tahun depan, maybe add another rm20-30 seorang sebab harga hotel akan naik.
      https://www.sarawakborneotour.com/P/115/Exciting-Wildlife-Holiday-Sabah-4D3N

      cheers!

      cuti fan

  23. norhafizah says:

    saye nak tanye pakej 6hari 5mlm utk 10 dewasa dan 2 kanak-kanak ..kalau boleh kami nak pakej ke pulau,gunung dan perkampungan…penginapan kalau bole nak 1 apartment sahaja…email kan kepada saya norhafizahzaki@yahoo.com

    1. cuti fan says:

      cik norhafizah,

      sudah reply. emel kami ya kalau bersetuju dengan quotasi kami.

      cuti fan

  24. Amim says:

    percutian 4 ary 3 mlm utk 8 org dwase brape….??

    1. cuti fan says:

      amim,

      kami dah reply emel. sila rujuk ya!
      https://www.sarawakborneotour.com/P/111/Relaxing-Fun–Sun-Kota-Kinabalu-3D2N

      terima kasih,

      cuti fan

  25. shikin says:

    hai..sy nak tanye utk pakej honeymoon ade ke?

    1. cuti fan says:

      hi shikin,

      ada! dah reply dah emel,

      cuti fan

  26. Jami'ah binti Che Othman says:

    minta tolong check pakej percutian ke kota kinabalu, sabah untuk 4 orang dewasa termasuk flight dan penginapan bertarikh 10 hingga 14/11/2012

    1. cuti fan says:

      Hi, Jami’ah. Thank you for your inquiry. We already reply you thought email with the flight detail. Please have a look. TQ

  27. Jami'ah binti Che Othman says:

    hai ms.sandy…

    mengikut pakej yang miss beri pada saya..flight pd 10 november adalah pada pukul 21.25 pm…boleh atau tidak saya tukar waktu flight…kalau boleh saya nak flight waktu siang seperti tengah hari ( contoh dalam pukul 12.00 tgh hari atau dalam pukul 2.00ptng.terima kasih

    1. cuti fan says:

      Hi, Jami’ah. Sure you can tukar anytime sahaja. But you need to book the flight ticket by yourself as the air fare always up and down. TQ ^^

  28. roy says:

    kami bercadang utk mengadakn percutian di sabah bermula 19.11.12 dan balik tidak lebih daripada 23.11.12. Agak2 dpt tak diatur percutian di pulau-pulau yg menarik di semporna sabah seperti pulau sepadan, mabul, pulau semporna atau mana2 yang lebih menarik (kecuali pulau mataking sebab sudah kesana). selain ke pulau, kami juga bercadang utk berkunjung ke kawasan kundasang dan bermalam semalam di pine resort dan melawat tempat2 menarik disekitar. (rumah terbalik dekat mana?) akhir sekali acara bebas di ibu negeri sabah untuk memberi peluang berkunjung ke pasar filipina . jika jumlah rombongan 4 dewasa (termasuk seorang warga emas) dan 2 pelajar sekolah (tingkatan 1 dan darjah 3) agak2 berapakah kos yang paling rendah untuk percutian tersebut? untuk bilik penginapan tidak perlu yang mahal memadai yang selesa dan selamat. (tetapi jika di pine resort adalah lebih menarik bahagian yang menghadap puncak gunung kinabalu) .Terima kasih.

    1. cuti fan says:

      hi roy,

      saya dah beri anggaran quotasi dan menunggu informasi yang lebih lanjut dari tuan,

      terima kasih,

      cuti fan

  29. ameen says:

    salam…
    saya ingin tahu pakej perlancongan ke sabah @ sarawak termasuk penerbangan dr johor… untuk 70 org target 14 – 16 /12/2012

    1. cuti fan says:

      Hi, untuk flight detail, i dah balas kepada emel anda. Sila rujuk kepada emel. Terima kasih.

  30. ezuliana abdul elahi says:

    percutian pada 23 nov hingga 25 nov utk 3 dewasa dan 2 kanak2.blh bg harga?

    1. cuti fan says:

      hello ezu,

      dah bagi quotation dah! sila check ya!

      cuti fan

  31. Nurul says:

    Sy bercadang nak buat family trip ke sabah utk 8 orang dewasa + seorang kanak-kanak (3 tahun) termasuk tiket flight. Tapi untuk tahun hadapan (2013) bulan 6. Anggaran dalam 4 hari 3 malam.

    Boleh beri anggaran berapa total utk family trip ni?
    Bagaimana dengan aktiviti? adakah kami kena rancangkan atau sudah diaturkan?
    Adakah pengangkutan di sana nanti termasuk dlm pakej?

    TQ. :)

    1. cuti fan says:

      cik nurul,

      semua boleh diaturkan. sila check email.

      kami dah reply,

      harap maklum,

      cuti fan

  32. noramiza says:

    Hi, berminat utk mendaki gunung kinabalu. rasanya minggu 22 – 29 Dec 2012 ni ada kosong lagi x? dlm 5 org. blh beri quotation utk 4h5m & 3h2m dan activiti2 sampingan selain dari pendakian.

    terima kasih

    1. cuti fan says:

      cik nora,

      kami ada reply emel. adakah cik berminat untuk white water rafting atau island hopping dengan BBQ kami masih ada slot 5 orang untuk
      pendakian pada 22-24 dec 2012.

      cuti fan

  33. muhammad fathan zahri says:

    saya plan utk 1 keluarga , hanya ada 3 org,disember cuti sekolah.bole tolong emelkan harga pakej,saya perlukan semua tempat sesuai utk halal.makan , hotel dan sbgnye..ni emel saya . cardanish@gmail.com.tolong beri cadangan tarikh sekali.terima kasih

    1. cuti fan says:

      hello,

      sila check emel.

      terima kasih,

      cuti fan

  34. sulaili says:

    Haai sya nak tya pakej percutian untuk 2 orang suami isteri, bajet pakej 3 hari 2 malam dalam disember 2012 berapa ye? Terima kasih :)

    1. cuti fan says:

      suhaili,

      untuk bajet, tinggal di hotel/ lodge, lebih kurang rm90 satu bilik satu malam.
      untuk ground tengok nak ke mana? harga berbeza bergantung kepada tempat yang nak pergi.

      sila check emel.

      tq,

      cuti fan

  35. farra says:

    hi…saya nak tanya pakej untuk 5 org dewasa ke kota kinabalu dalam 4 hari 4 malam. sampai 20hb 2 malam balik 24hb 2 petang..boleh quote harga n bg itinery sekali x? berminat untuk pergi area gunung kinabalu, pulau, mari-mari culture village & city tour.. ada x sediakan pakej ke kudat dr kk? terima kasih

  36. Noor Fadzilah binti Ali says:

    I am looking for a tour package with affordable price for 40 pupils aged between 10 to 12 years old and 4 teachers ( adults ). It should be a 4 days 3 nights package or 3 days 2 nights package. TQ

    1. cuti fan says:

      Hi, thanks for inquiry. We already reply you in email.

  37. Mohd Asri Isa says:

    Saya ingin untuk ke Sabah bermula 24.11.2012 untuk selama 6 atau 7 hari. Saya harap dapat diaturkan untuk tinggal di hotel 4 bintang ke atas. Perjalanan ini adalah untuk 3 dewasa dan 2 kanak kanak.

    Saya juga harap perjalanan ini tidak di Kota Kinabalu saja, saya juga mahu ke bahagian lain di Sabah (mungkin Ranau, Sandakan dan lain lain). Jika perlukan tambahan hari sila beri cadangan.

    Saya harap dapat diberikan kos yang sesuai. Tk

    1. cuti fan says:

      Hi, Mohd Asri, we already reply u in email. Pls have a look, TQ

  38. nurul says:

    hai…sy nk tnya. .sy ade plan utk ke kota kinbalu pd 30 dec til 2 jan 2013…utk 6 dewasa &1 kanak2…jd pakej ape yg sesuai utk kitaorg..dan sempat x klu nk mendaki gnung knbalu dlm date 2…lg satu de x hotel pr resort kt kundasang and klu bole sy nk tgk quotationnye bole..tq

    1. cuti fan says:

      Hi, Nurul…. thank u for your inquiry. We already reply u in email. Pls take a look. TQ

  39. Raha MS says:

    Hello,

    we would like to have quotation for 3D2N Free and Easy KK trip as below details :
    – 2 pax
    – date : 13-15 Dec 2012
    – type : budget trip
    – and need to know whether you will provide tour guide.

    Thanks a lot.

    1. cuti fan says:

      Hi Raha, already reply u in email. Please take a look for the itinerary and price detail. TQ

  40. mohd radzali says:

    salam.

    saya nak tanya berapa kos pakej percutian untuk 4 org dewasa seperti yang diterangkan diatas (tidak termasuk hotel). sampai di hotel KK pada 5/11/12 jam -2-3 ptg. ada 2 hari untuk kami iaitu 6,7hb/11/12. pada 8hb kami balik ke KL..
    TK

    1. cuti fan says:

      Salam, kami telah membalas emel anda, sila rujuk kepada emel anda, terima kasih.

  41. hakimee.. says:

    hi..
    boleh hantarkan quote kepada sy berapa rm pakej 4h 3m untuk kumpulan 40 pax?
    bertolak dari KUL. tq!
    email me …

    1. cuti fan says:

      Salam Hakimee, we already reply u email with the itinerary and price detail. Pls check your email. TQ

  42. Yusliza says:

    Hi,

    saya nak tau pakej ke pulau TAR (2 atau 3 pulau) pada 21 november 2012 untuk whole day. Pengangkutan ke jesselton point saya dah arrangge sendiri.. Hanya pengangkutan ke pulau dan aktiviti disana sahaja termasuk makan. pakej untuk 13 dewasa, 6 kanak2, dan 3 baby. Pergi pagi dan balik petang. Please advise..

    Tq..

    1. cuti fan says:

      dah reply ! tunggu reply dari cik yusliza,

      cuti fan

  43. Azemi b hanapiah says:

    pakage utk 3 dewasa 4 kanak-kanak berapa?

    1. cuti fan says:

      hi,
      kami kini ada promosi pakej rm480 untuk 3H2M. kanak-kanak adalah rm385 seorang.
      itinerari di sini: http://cuti-cutimalaysia.net/sabah/3d2n-relaxing-fun-sun-kota-kinabalu/cuti-cuti-1sabah-special-deal-3days-rm480/

      kalau nak konfirm, sila emel kami di cutiborneo@yahoo.com.

      terima kasih,

      cuti fan

  44. liena says:

    hi,
    boleh anta quote kepada saya berapa harga pakej 4h 3m untuk 2 dewasa dan 2 kanak2..

    plan utk tahu hadapn dr 26/2 -1/3..

    1. cuti fan says:

      Salam Liena, kami telah membalas emel anda, sila rujuk kepada emel anda. terima kasih.

  45. Dee Ridzuan says:

    I’m looking for a tour package with affordable price for 30 adult. It should be a 3 days 2 nights package. My travel will be on end of January 2013. Tq

    1. cuti fan says:

      hi,
      kami kini ada promosi pakej rm480 untuk 3H2M.
      itinerari di sini: http://cuti-cutimalaysia.net/sabah/3d2n-relaxing-fun-sun-kota-kinabalu/cuti-cuti-1sabah-special-deal-3days-rm480/

      kalau nak konfirm, sila emel kami di cutiborneo@yahoo.com.

      terima kasih,

      cuti fan

  46. suhaida says:

    hi, saya dan rakan total 4 orang akan ke kk 13-16/12/2012… saya berminat untuk
    mungkin

    day 1
    kampung budaya mari2,

    day 2
    kundasang (kaki gunung kinabalu), hot spring, rumah terbalik, kinabalu park, ranau fish massage, desa dairy farm

    day 3
    pulau-pulau

    day 4
    shoping n back

    isit any pakej yang lebih kurang? atau ada cdangan?

    1. cuti fan says:

      Hello, sila rujuk kepada email anda pada (Tuesday, October 30, 2012 10:05 AM). Pending from your confirmation. TQ

  47. Siti says:

    saya nak tanya kos percutian 3 hari 2 malam ke sabah (sekitar gunung kinabalu) pada 23-25/11/2012 untuk 2 orang termasuk tiket penerbangan dari KL. TQ

    1. cuti fan says:

      Hi Siti, we already reply you in email. Pls check and have a look. Thanks

  48. norwati says:

    saya bercadang nak ke sabah 4 dewasa dan 1 org warga emas (68 tahun), pergerakan beliau amat perlahan. kalu boleh perjalanan ke sana melibatkan kami 5 org sahaja. (sbb kalu melibatkan rombongan lain – akan melewatkan perjalanan). tarikh ke sana adalah 22/12/12 hingga 25/12/12. Harap dapat maklumbalas dengan kadar segera. Tk

    1. cuti fan says:

      hello norwati,

      sila check emel ya!~

      terima kasih,

      cuti fan

  49. cikgu cuti says:

    saya bercadang untuk ke sabah pada 3 dis 2012.boleh bg detail2 bayaran untuk 2 orang dewasa.bagaimana dgn tiket flight?ada pakej skali x?

    1. cuti fan says:

      hi,
      kami kini ada promosi pakej rm480 untuk 3H2M. tapi kalau 2 orang sahaja, perlu tambah rm20 seorang.
      itinerari di sini: http://cuti-cutimalaysia.net/sabah/3d2n-relaxing-fun-sun-kota-kinabalu/cuti-cuti-1sabah-special-deal-3days-rm480/

      flight tiket perlu book sendiri.

      kalau nak konfirm, sila emel kami di cutiborneo@yahoo.com.

      terima kasih,

      cuti fan

  50. ena says:

    boleh bg quo untuk pakej 4D3N untuk 8 dewasa 1 kanak-kanak below 2 years.. untuk end of january 2013,…
    pakej 480 itu hanya untuk 3D2N saje ke?

    1. cuti fan says:

      Hi, Ena. Please check your email and confirm with us if you wish to proceed the booking. TQ

  51. naim says:

    hi, saya nk hrga package 5D 4N untuk 2 org, tiket dah book 27/3/12 dri penang. bertolak blik 31/3/12 pagi. nak full literature. pkej trmasuk kkn pulau manukan n pulau sapi.

    1. cuti fan says:

      Hi, Naim…. please check your email for more details. TQ ^^

  52. huda says:

    28/12/2012 – 31/12/2012 (4 hari 3 malam).untuk 2 dewasa dan 1 kanak-kamnak (3 tahun)..boleh bg anggaran harga pakej yang buget tak?

    thanks

    1. cuti fan says:

      Hi Huda, Email detail already reply to you. We didn’t hear any news from you ya. TQ

  53. alliem says:

    Percutian ke sabah pada 20 Nov 2012 hingga 24Nov 1012.. Saya seramai 2 dewasa, 2 kanak2 dan seorang lagi umur 14 thn. Sila bagi kan saya harga bagi percutian trsebut,,

  54. zairami says:

    Pakej honeymoon dr 26-30 disember 2012

  55. rogayah binti abd rahman says:

    saya ade planning nak g sabah.tp tahun dpn.dlm bln nov 2013.belum confirm lg.nak tgk quotation dul

  56. Jonaidee says:

    saya plan untuk ke kota kinabalu dalam awal dec 12, 2 orang dewasa & 2 kanak2. pakej apa yang sesuai, bila masa yang sesuai & berapa bagetnya.

    1. cuti fan says:

      jonaidee,

      dah reply. ada keputusan ke?

      cuti fan

  57. shima says:

    Blh tak bg quot ke sabah utk bln 3 thn dpn..min 4 org dewasa

    1. cuti fan says:

      hi shima,

      sila check pakej ini ya!

      http://cuti-cutimalaysia.net/sabah/3d2n-relaxing-fun-sun-kota-kinabalu/cuti-cuti-1sabah-special-deal-3days-rm480/

      dan contact kami kalau berminat,

      tq.

      cuti fan

  58. Miss Farina says:

    hello . i’m as student from politeknik merlimau melaka would like to ask some details about the package . we need to know how much the package for Group tour ? it consist of 30 people . we are having practical in Tourism management . For next year within febuary or march .

    Please give us feedback ASAP .
    thank you for your convenience :)

    1. cuti fan says:

      hi,

      we will reply by email because it is very long to write.

      cheers,
      cuti fan

  59. Nurul Adlin says:

    Sy bercadang nak buat reunion di Pulau Manukan, Sabah utk lebih kurang 30 orang dewasa + 5 orang kanak-kanak. tidak termasuk tiket flight. Tapi untuk tahun hadapan (2013) 26 & 27 Oktober 2013 (2 hari 1 malam).

    Boleh beri anggaran berapa total utk group trip ni?
    Bagaimana dengan aktiviti? adakah kami kena rancangkan atau sudah diaturkan?
    Adakah pengangkutan di sana nanti termasuk dlm pakej?

    TQ.

    1. cuti fan says:

      Hi Nurul. Will let you know on next year 2013 as the rate belum keluar lagi. TQ

  60. hani azmi says:

    hi there..saya dgn kawan2 plan nak pegi sabah 23/3 sampai 27/3/2013..ada pakej yg sesuai tak?kitaorg pegi 3org je..

    1. cuti fan says:

      hani,

      sudah reply , ada terima jawab balas kami ke?

      tq,

      cuti fan

  61. Olie says:

    Hi..
    Saya plan nak ke kk pd 26/12-30/12/12 for my honeymoon..boleh dak suggest tempat yg sesuai dgn detail sekali..harga tu mskkan skali tiket flight..TQ

    1. cuti fan says:

      Hi, Olie…. Please check your email for more details. TQ

  62. tena says:

    Hai.. plan nk g sabah tahun dean (2013) hujung thn . Boleh tak bg quot utk 4 dewasa 1 kanak umur 1 thn 1 warga emas .

    1. cuti fan says:

      Hi Tena, Sila check your email. TQ

  63. tena says:

    Hai.. plan nk g sabah tahun depan (2013) hujung thn . Boleh tak bg quot utk 4 dewasa 1 kanak umur 1 thn 1 warga emas . TQ .

    1. cuti fan says:

      Hi, Tena, Pls check your email. TQ

  64. norhana bt ibrahim says:

    hi..
    sila quot harga package family holiday ke sabah dari 15 – 18 April 2013 – 4 dewasa 1 kanak2 -4D3N

    thanks

    1. cuti fan says:

      Hi, kami sudah membalas emel anda. Sila rujuk kepada emel anda. TQ

  65. nik says:

    Saya ingin memohon quotation/tentatif untuk percutian 4h3m Kota Kinabalu

    pada Mac

    2013…

    termasuk aktiviti snorkelling kat pulau x?

    pakej price untuk 4 orang….

  66. Rahim says:

    17/12/2012 – 20/12/2012 (4 hari 3 malam).untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak dan 1 baby (1 tahun 9 bulan)..boleh bg anggaran harga pakej yang buget tak?

    1. cuti fan says:

      hi rahim,

      kamik dah email. sudah ada keputusan ke?

      tq.,

      cuti fan

  67. azira says:

    saya plan nak ke Sabah 24Jan-28Jan 2013. saya ingin melawat sekitar Sabah termasuk sekitar bandar KK, sekitar gunung kinabalu & pulau yg berdekatan.
    boleh bagi tahu harga pakej utk 2 orang? tlg bagi itinerary sekali bole?

    1. cuti fan says:

      hello azira,

      sila check email. kami bagi special offer.

      tq,

      cuti fan

  68. hetty nadia says:

    hi, sy planned nk ke kk 25-28 januari 2013..ade x pakej utk 2 pax? hope boleh combined dgn mana2 visitor so dpt murah skit..hehe..plus,we will arrived after 5pm on 25th jan,so bole minta less skit kn hrga pakej?hehe..tq.

    1. cuti fan says:

      hetty,

      tq for your booking dan payment sebentar tadi.

      cheers,
      cuti fan

  69. vun says:

    kalau setakat mendaki gunung saja…berapa kosnya…

  70. siti nor erlina says:

    Boleh bagi sebut harga untuk pakej pelancongan untuk 10 orang…

    Tarikh: 25 – 29 Jun 2013

    Saya telah menempah tiket dari kuala lumpur ke sandakan dan akan balik ke kuala lumpur melalui sandakan.

    mohon beri sebutharga untuk penginapan dan pengangkutan.

    1. cuti fan says:

      cik siti,

      nak pergi ke kota kinabalu atau melacong di sandakan sahaja? ada terima email dari kami?

      cuti fan

  71. Zaleha says:

    Hi there,

    Please quote your price for 6-8 adult, 3kids for 4 days 3 nights trip.
    We would like to visit KK & Kundasang. Do let me know if you can provide tour guide or transport as well.

    Thank you

  72. wahida says:

    tlg emelkn bpe kos ke pulau manukan utk 4@5 owg tuk 26hb ney?

  73. joanna says:

    saya dan seorang rakan akan melawat kota kinabalu pada awal jan 2013 untuk 3 hari 2 malam.Adakah pakej perlanungan ini termasuk penginapan di kundasng dan melawat ke national park dan kaki gunung kinabalu.I am looking forward for your reply. Thank you.

  74. baharudin says:

    saya bercadang nak trip ke KK pd bulan april 2013 seramai 6 org. blh tak klau kami hanya memerlukan perkhidmatan pengangkutan dan pemandu sekali… yang lian-lain kami akn uruskan sendiri..tq

    1. cuti fan says:

      hello,

      sudah ada berita ke terhadap quotasi kami?

      tq,

      cuti fan

  75. firdaus says:

    Salam…
    Pakej ni still available pada 25 januari?
    Saya dah book ticket flight dari kl ke kk 25 jan dan balik 28 jan..

    1. cuti fan says:

      firdaus,

      booking encik firdaus dah block dah!
      kini tunggu pembayaran sahaja.

      selamat berbulan madu di Sabah,

      cuti fan

  76. nazly says:

    hi,
    saya bercadang untuk mendaki gunung kinabalu pada may 2013,boleh pihak anda sediakan pakej untuk trip seramai 6 orang yang saya perlukan?
    Termasuk tiket flight.

  77. awadah says:

    hi..
    saya nak bertanya, adax pakej berjalan sahaja selama satu hari ke kota kinabalu,kundasang dan poring hot spring dan dihantar semula ke hotel untuk 3dewasa???
    jika ada berapa harganye per/person???

  78. Ahmad Rezza says:

    hi,
    boleh anta quote kepada saya berapa harga pakej 4h 3m untuk 2 dewasa dan 2 kanak utk lawatan ke tmpt2 menarik

    plan utk prtgn tahun ni dr 1-7 jun 2013

    tq.

  79. cikgu miza says:

    salam , salam sejahtera…

    saya cikgu dr kedah..
    nak tny..boleh x bagi pakej2 yang paling murah utk 2h1m
    untuk student pendidikan khas..
    utk pengetahuan en, mereka nie terdiri drpd famili yng tidak berkemampuan..
    hope to hear from u asap..

    cikgu – 10 org
    student – 15 / 20 org

    thanx..

    1. cuti fan says:

      Salam Cikgu Miza, please check your email and kindly provide us more info…. TQ

  80. nooraffenee binti zakaria says:

    hai saya fene saya nak bercuti di sabah seramai 2 org, saya nak tau harga package 4hr 3 malam

    1. cuti fan says:

      hello,

      bila nak pergi ni? sila beri maklumat yang lebih lanjut.

      sandy

  81. Wan Rossle says:

    Hi,
    Saya plan nk bercuti di sabah untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak bagi 3hari 4 malam pad a 8/2 sampai 11/2/13.

    Boleh to long recommend pakej dan harga serta brochure ke alamat email saya.

    Terima kasih,
    Wan Rossle

  82. azhar says:

    salam 1malaysia

    saya nak tanya, agak2 brapa bajet untuk honneymoon??

    1. cuti fan says:

      hi,

      seorang dalam linkungan rm800. tanpa termasuk flight tiket.

      cuti fan

  83. juma says:

    saya nak ke KK pada 19.10.2013 – 22.10.2013 boleh bagi saya pakej untuk 7 org dewasa, 1 org kanak umur 3tahun dan sorang lagi umur 1 thn

    1. cuti fan says:

      Hi Juma, thanks for inquiry. Email sent to you already. Please confirm the booking. TQ

  84. cikgu says:

    hai..
    Blh bagi quotation utk pakej pelancongan ke sabah untuk pelajar sekolah..
    4 hari 3 mlm..
    Sertakan harga untuk ground dan juga full trip ( include airfares), nak buat perbandingan.
    Pelajar 20 org
    Guru 20 org

    Trip 1-4 mei 2013
    Sila email saya ASAP.

    Terima kasih.

    1. cuti fan says:

      hello ,

      kami sudah reply. flight tiket perlu book sendiri.

      harap maklum,

      cuti fan

  85. noraini says:

    Saya nak ke sabah pd tarikh 5-8 jun 2013.utk 2 dewasa 1kanakkanak.berapa hrga?termasuk tiket kpal trbang ke?

    1. cuti fan says:

      Hi Noraini, please check your email. TQ

  86. rohaya ibrahim says:

    sy dan rakan2 akn ke kk pd 7/3/2013-10/3/2013
    hotel & flight sdh ad
    please quot for me regarding activity
    thanks

  87. Cik Has says:

    Hi,
    Boleh bg sebutharga utk ground sahaja, kami akan ke KK pada 23-25/04/2013
    Sampai dalam pukul 2tgh.

    8 orang dewasa
    3 kanak-kanak.

    tq

    1. cuti fan says:

      Hi Cik Has, email sent out. Please confirm with us. TQ

  88. izzati says:

    boleh email kan pakej holiday family 14org… 11dewasa 3kanak2…
    tempat penginapan dah booking.. 4h3m

    1. cuti fan says:

      Hi, Izzati. Please check your email for details. Kindly let us know if you wish to proceed the booking. TQ

  89. firdaus says:

    Hye. Sy ade unvrsti trip untk ke sbah slme 5 ari 4 mlm. (weekdays) tp yg sy bt ni study tour. Dlm 1 bus. 40pax++. So sy nk request untk trip pngkutan dri kk slme 5 ari + trip slme 2 ari sbb 1 ari mybe akn ke cmpny yg tlah dttapkan. N law bleh las day n pkej ke gnung knblu. Tlng rply ok. Trip lmbt g. Ptghn taon dpn. 2014. Hehe

    1. cuti fan says:

      Hi Firdaus, tq for your inquiry. Email sent to you. Please advise us. Thanks

  90. MOHD ALI says:

    Saya ingin bercuti di Sabah bersama keluarga saya seramai 5 orang. Kesemuanya dewasa. Minta tuan bagi saya jadual lawatan saya diSabah untuk 5 hari 4 malam dan berapa kos bayarannya.

    Mohd Ali
    Klang, Selangor.

    1. cuti fan says:

      Hi Mohd Ali, email detail reply to you. Please confirm with us. TQ

  91. nasyarina says:

    Mohon sbthrga fmly holiday seramai 13 org….9 dewasa 4 kanak2 trip utk 4H 3M
    cadangan trip Mac 2014
    tqvm

    1. cuti fan says:

      Hi Nasyarina, email reply to you. Please check. TQ

  92. Erin says:

    Hai. Boleh saya tau quote untuk pakej trip 4 hari 3 malam (14/9-17/9 2013) include all facilities and 1 trip to Kundasang untuk 8org? Thank you.

    1. cuti fan says:

      hi Erin,

      Kami sudah reply emel. Ada terima ke?

      Cuti fan

  93. chengalmas travel & tours sdn bhd says:

    boleh emailkan pakej Sabah 4 hari 3 malam,dalam 10 orang,melawat kota kinabalu,mari-mari island dan pulau mabul

    1. cuti fan says:

      Hi, tq for your inquiry. Email details sent out. Please check, TQ

  94. adibah says:

    boleh xemailkn saya detail utk 3h2m?
    3orang. time kaseh

    1. cuti fan says:

      Hi, adibah, details sent out to you. Please advise us your travel date and flight details. TQ

  95. fendy adzmi says:

    boleh bg quote untuk pakej 3h 2m. 23 org. termasuk makan minum, hotel, pengangkutan. tempat dilawati sistem tagal dan tempat2 menarik di sabah mengikut pilihan kami. tq

    1. cuti fan says:

      Hi Fendy, email sent out. We didn’t hear any news from you. Please advise. TQ

  96. zaini zainal says:

    boleh bg quote tuk percutian ke kk sabah pd 28/11-01/12/2014 untuk seramai 31 dewada, 8 kanak2 dan 2baby…

    1. cuti fan says:

      Hi Zaini, tq for inquiry. Package itinerary already sent out to you. Please advise us asap. TQ

  97. cuti fan says:

    Hello Farhana, email sent to you already. We didn’t hear any news from you. Please confirm with us. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

+ 7 = nine

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>