4D3N Shopping Kuching Serikin Tour

Skroll ke bawah untuk versi Bahasa Malaysia

4Days 3Nights Shopping Kuching Serikin Tour

Serikin Market

Serikin Market

Day 1: Tourist guide will pick you up at the Kuching International Airport and will take you to enjoy your dinner before sending you to your hotel for check-in. (includes dinner)

Day 2: After breakfast, you will proceed to Sarawak Cultural Village, which is also known as a “living museum” where there are seven types of housing of the main races in Sarawak such as Iban, Melanau, Chinese, Malay, Bidayuh, Orang Ulu and Indian. Then the tourists will be entertained by the different races on their cultural performance for 45min. After lunch, the next destination is the Semenggoh Orang Utan to see the orang utans which are living freely in the center and you will be going back to the forest Care Center to watch the Orang utan being fed by the officials there.

Sarawak Cultural Village

Sarawak Cultural Village

Semenggoh Orang Utan Rehabilitation Center

Semenggoh Orang Utan Rehabilitation Center

Then you will be taken Sarawak pottery factory tour to see for yourself on how the pots are made there. Then, the tour guide will take you to dinner before proceeding back to the hotel to relax. (breakfast, lunch & dinner)

Sarawak Pottery Factory

Sarawak Pottery Factory

Day 3: At 0900 hours in the morning, you will be heading to SERIKIN. Travel along to Serikin will take 1 Hour and 30 Minutes. At Serikin you can see various kinds of handicrafts, souvenirs made  by the local residents there and are sold at a reasonable price. After that, you will be taken for lunch before continuing your visit to the Pasar Tamu Satok. The picture below is the Eggplant Dayak Sarawak is only found in Sarawak. It is very popular and often used to cook Asam fish curry and added chilli and tomato and lemongrass. Taste the fruit is tangy and delicious.

 Serikin Market

Serikin Market

Serikin Market

Serikin Market

Then, you will visit the Malay Village, follow by the Kek Lapis factory tour to see how Kek Lapis Sarawak are made . Before returning to your hotel accommodation, the tour guide will take you to a nice restaurant nearby to enjoy your dinner.(breakfast, lunch & dinner)

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Sarawak

Day 4:At 0900 hours in the morning after you have check-out from the hotel, you will stroll around the city of Kuching. Among the places to be visited are as follows:

Chinese TempleAstana, Sarawak Administrative Building, City TowerSarawak MuseumMuseum Kuching, Kuching City South Council BuildingKuching North City Hall BuildingKuching MonumentKuching Waterfront, Main Bazaar, Old Mosque and others.

Then the tour guide will take you to the nearest cafe to enjoy your lunch before sending you off to the Kuching International Airport to take your flight home.

 

PAKEJ PERCUTIAN KE KUCHING (SHOPPING TOUR PACKAGE) (4HARI3MALAM) HANYA RM790 SAHAJA

HARI PERTAMA:Pemandu pelancong akan menjemput anda di Lapangan Terbang Kuching. Pemandu pelancong akan membawa anda menikmati makan malam anda sebelum membawa anda ke hotel untuk mendaftar masuk. (termasuk makan malam)

HARI KEDUA:Selepas sarapan pagi, anda akan dibawa ke KAMPUNG BUDAYA SARAWAK yang juga dikenali sebagai “MUZIUM HIDUP” dimana terdapat 7 jenis rumah yang terdiri daripada kaum utama di Sarawak.
Kemudian para pelancong akan dihiburkan dengan persembahan pelbagai kaum selama 45min oleh penduduk di Kampung Budaya ini. Selepas makan tengahari, destinasi selanjutnya adalah ke pusat Semenggoh Orang Utan untuk melihat sendiri orang utan yang hidup bebas dihutan dan akan kembali ke Pusat Penjagaan ini untuk diberi makan oleh petugas-petugas pusat ini.  Kemudian anda akan dibawa melancong Kilang Pasu Sarawak untuk melihat sendiri bagaimana pasu-pasu Sarawak dibuat.

Kemudian, pemandu pelancong akan membawa anda untuk makan malam sebelum anda di hantar pulang ke hotel untuk beristirehat. ( makan pagi,tengah hari & makan malam)

HARI KETIGA:Pada jam 0900 pagi, anda akan ke  SERIKIN. Perjalanan ke Serikin akan mengambil masa 1Jam30Minit .  Di Serikin ini anda dapat melihat pelbagai jenis kraftangan, cenderahati yang dibuat sendiri oleh penduduk setempat dijual dengan harga yang berpatutan.  Selepas itu, anda akan dibawa untuk makan tengahari sebelum melanjutkan lawatan anda ke Pasar Tamu Satok .

Kemudian, anda akan melawat Kampung Melayu untuk melihat sendiri bagaimana Kek Lapis Sarawak dibuat . Sebelum pulang ke hotel penginapan, pemandu pelancong akan membawa anda ke restoran berdekatan untuk menikmati makan malam anda. (makan pagi,tengah hari & makan malam)

HARI KEEMPAT:Pada jam 0900 pagi selepas anda selesai mendaftar keluar dari hotel,  anda akan  bersiar-siar di sekitar Bandar Kuching. Antara tempat-tempat yang akan dilawati adalah seperti berikut: Kuil Cina, Astana, Bangunan Pentadbiran Sarawak, City Tower, Muzium Sarawak, Muzium Kuching, Bangunan Majlis Bandaraya Kuching Selatan, Bangunan Dewan Bandaraya Kuching Utara,Tugu Kuching, Waterfront Kuching, Main Bazaar, Masjid Lama dan sebagainya.

Kemudian pemandu pelancong akan membawa anda ke kafe berdekatan untuk menikmati makan tengahari anda sebelum  menghantar anda ke Lapangan Terbang Kuching untuk penerbangan pulang.

Pakej ini termasuk:Bayaran Makanan seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan, Bayaran masuk ke tempat yang dilawati, bayaran pemandu pelancong, bayaran hotel. Pakej ini tidak termasuk:Tiket penerbangan pergi dan balik, perbelanjaan sendiri, tambahan untuk penginapan dan kenaikan harga bilik pada musim cuti sekolah atau cuti am dan duit tip pada pemandu pelancong (rm10 seorang sehari).

Sila ambil perhatian: Harga hotel mungkin akan berubah jika ianya ditempah pada waktu cuti sekolah atau cuti am.

 

185 Comments

  1. 3 of us going to Kuching on 10/10/11, arrived airport at 8.55am and already booked 3 night stay at Tune waterfront hotel. We looking for one chinese tourist guide to pick up us from airport while we arrived and provide transport to bring us to visit the most famous places in Kuching also arrange for our breakfast,lunch & dinner. Kindly sent to me the person contact number and quotation. Thank You.

  2. Subramaniam A/L Krishna

    What is the cost of this package?we are about 6 to 7 people.

  3. KUL-KCH shopping package for 2 paxs how much?

  4. ground tour for 4days 3 nights

    • Hi Nisa,

      May i know….
      1) When is your exact travel date?
      2) Do you have any specify budget?

      Pending from your reply in email. Please check your email. TQ

  5. how about gorund tour without hotel for 5d4nite..2adult and 2child

  6. Hi…sy berminat ngan pakej Sarawak 4h3m….Kalo budak bp ye…..dan hotel mn?

  7. Hi, What is the cost of this package for 5 adult + 1 child 4 yrs + 1 child 3 yrs, total up with tip for tour guide.. TQ

  8. hye..pakej ni termasuk flight tiket dr kl ker kuching atau x?

  9. saya berminat dgan pakej nie… berapa ye klu 3 dewasa 2 kanak2….. sekali dgn tiket penerbangan ada tak… boleh email saya harga nya… ingat nak g awal bln 12 nie…

  10. Please quote for ground package for 2 adults + 3 kids (9yrs/7yrs/2yrs).
    Travel date : 24 Jan 2013 (10.45pm) to 28 Jan 2013 (9.45pm) with Air Asia

    tqvm

  11. Saya berminat nak pergi…Kalau 3 Dewasa , 4 kanak,Berapa semuanya…

  12. hi
    sy berminat utk tour kuching.

    berapa hrga ground utk 5h 4m utk 2 org?

    travel date; 24/1/2013 (arrv 1005am) – 28/1/2013 (dept 8.35pm)

    trmasuk trip ke taman negara bako.

    tq.

  13. MUZLINA MOHAMAD JAMIL

    Hi.. i’m interested in your package for tour around kuching. I’ve already book the hotel at Grand Continental from 4/1/2013 (arrived 9.30pm) till 8/1/2013 (dept: 6.30pm) . May i know your rate. I’ll be travelling 3 adults and 2 children under 2 yrs old. Your package includes lunch n dinner or only travelling purpose.

  14. I intrested to take this package..

    How much the payment for 2 adults & 2 childrens.

    Date arrival is on 9/2/2013 until 12/2/2013.

    Kindly reply me..

    TQ

  15. hi..
    sy berminat utk tour kuching 4h 3m..
    dewasa 2,kanak 2
    bercuti pd cuti persekolahan nov @ dec 2013

  16. kami ke kuching pd 29/8/2013 – 2/8/2013… if got any promotions on that day pls emel to me. n i need tour guide to be there.

  17. kami ke kuching pd 29/8/2013 – 2/8/2013… if got any promotions on that day pls emel to me. n i need tour guide to be there. 2adults 2 kids (4y n 3y)

  18. i’m interested with your package. kindly email to me. trip @ 4/12-8/12. 2 adults.4 kids

  19. kindly email to me regarding info your tour and travel package. trip on 4/12-8/12.
    2 adults. 4 kids. tq

  20. Saya berminat dgan pakej ini..bercadang ke kuching pada 15-18mei2013..4 orang dewasa…ada kah pakej ini termasak tiket flight?

  21. hai..
    i just nk servey jew… i akan ke kuching dalam 23/8 until 26/8 (4day 3 night)
    dewasa 6 orang dan warga emas sorang..
    kalau i amik homestay sndri i just nk u punye service untuk bawak kami melancong di kuching how much?

  22. perlu quotation ke kucing pada 1.5.2013 hingga 6.5.2013 seramai 7 dewasa 1infant (6mth old)
    transportation n homestay ..tq

  23. Asrinawati Ahmad Radzi

    bleh tau harga utk pakej ground kuching utk 4H 3M dan 3H 2M…

    2 dewasa, 1 kanak2 (2thn)

    nk gie 24.04.2013 nie

  24. Kazaruddin bin Abu Bakar

    blh tau harga pakej untuk 4 hr 3mlm di kuching. untuk 2 dewasa n 2 kanak2 ( age 6 & 2thn)

    travel date : 16 june 2013 – 19 jun 2013.

    penginapan: 360 hotel kuching

    arrival : 11.30 am
    depart : 4.00 pm

  25. zakiah bt mohamed

    saya akan ke kucing pd 5/9 – 8/9/2013 ..6 dewasa brapa harga utk package….

  26. Hai..

    MOHON SEBUTHARGA ‘GROUND PACKAGE’

    saya akan bercuti ke sarawak pada 6-9 dis 2013 secara berkumpulan.
    15 dewasa / 5 kanak2 bwh 12 thn / 4 kanak2 bwh 6 thn

    Mohon dapat bagi pakej penuh tidak termasuk Tiket penerbangan.

    terima kasih

  27. saya akan bercuti untuk di kuching pada 17 feb – 20 feb 2014. saya mahu details package ini dan total harganya untuk 2 orang.

    • Hi Am, the 4D3N Kuching Serikin package details have been sent to you by email. Please confirm with us. TQ

      • hai.. saya akan bercuti pada 29/11/2013 -2/12/2013. saya mahu detail pakej untuk 4 orang flight dari peneng jam 700 flight balik dari kuching jam 900.. saya nk pakej untuk penginapan dan tour sekali,, penginapan budjet pun ok.. thanks..

  28. hai.. sya akan ke kuching untuk 4 orang dwasa

    pergi flight dari peneng jam 700
    balik flight dari kuching jam 900

    boleh tak u sent quatation untuk i.. sekali penginapan dan tour.. klu boleh hotel badjet pun tak apa…

  29. Salam….saya berminat dgn pakej ke Kuching…4h3m…. Boleh beri quotation? With and without flight..tq.
    Tarikh cadangan 26-29 Nov 2013

  30. Please quote for ground package for 3 adults + 3 kids (11yrs/9yrs/3yrs).
    Travel date : 21 Nov 2013 (10.15am) to 25 Nov 2013 (12.25pm) with Air Asia

    tqvm

  31. hi..sy akn bcuti ke kuching pd 28nov til 1dec 2013.sy nk taw detail package utk 2org dewasa 1 baby..

  32. Hi..

    Kindly give me a quotation of ground package for 13pax. Details of pax as below:

    Adults : 9 pax
    Children : 3 pax
    Infant : 1 pax.

    Fyi, we would like to rent 4 hotel’s rooms only ( double sharing)

    Our flight details as below :

    Go
    15/02/2013 at 10.15am

    Return :
    18/02/2013 at 5.00

    Kindly email me if you need any further details from us.

    Your cooperation is highly appreciated.

    Thank You

  33. hi,,

    boleh tlg quote I for Kuching tour pakej je , hotel I da book, I travel 12/1/13-15/1/13.

    thank you.

  34. BERAPA RM UNTUK 2 ORG DEWASA AND BABY 1 TAHUN.?TERMASUK DUIT TIP.

    26HB DEC. FLITE PG FROM KL.

    RETURN 3OHB DEC FLITE PTG.

  35. Hai…
    Saya nak tanya pakej 4h 3mlm di kuching pada 8-11 Januari 2014
    untuk 4 org dewasa (1 family)
    Kalau 1 bilik 4 org pu boleh.

    Segera ye…

  36. Mohamad Kaswady bin Abd Rahman

    1) Tlg email tarikh perjalanan bagi Feb 2014 sehingga Mei 2014.
    2) Kos bagi 3 dewasa + 3 kanak-kanak (<13thn).

  37. hi…boleh email detail trip dan kos untuk 2 dewasa dan 1 kanak kanak (2 tahun) untuk bulan feb 2014 hingga mac 2014.

  38. assalamualaikum admin… nak tanya kalau saya nak pakej 3 hari 2 mlm untuk 2 dewasa dan sorang kanak-kanak bawah 3 tahun berapa ye…tdo di mangaritha hotel….tqsm.. date : 15.03.20014-17.03.2014

  39. Boleh sediakan ground package untuk kumpulan 6 orang dewasa

    Tiba : 31 Januari 2014 pukul 2 petang
    Balik : 3 Februari 2014 pukul 1.30 petang

  40. saya berminat untuk pakej ni tp kl 3h2 malam ade x…terbang pada 15.3.2014-17.3.2014…kalau ade brape kos dia….2 dewasa 1 kanak2 umur 2 tahun

  41. 4 days 3 night

    check in 10 May check out 13 May

    2 pax

    please advise your quote

  42. Hi Cuti fan
    Kindly quote me the ground package for 3 adults, 2 below 17yrs& 1 below 17yrs.
    Exclude hotel ye…dah booking via airAsiago promo.
    Tarikh bertolak : 22/05/14 jam 8.30 pg dr LCCT
    Tarikh balik : 24/05/14 jam 5.00 ptg
    thanks

  43. Nor Aswan Shariff

    How much for Kuching package, 5 adults + 2 kids, arriving 31/5 night, leaving 3/6 evening?

  44. blh tau harga pakej untuk 4 hr 3mlm di kuching. untuk 2 dewasa n 2 kanak2 ( age 6 & 4thn)

    travel date : 11 April 2015 – 14 Apr 2015.

    penginapan: –

    arrival : 2.40 pm
    depart : 3.00 pm

  45. Haridah bt hamzah

    Brape harga pakage 4/3 d kucing

  46. ada tourist guide include mpv untuk 5 dewasa,2 kanak2
    Percutian:4 hr 3 mlm

  47. Hi,
    Boleh tau harga pakej 3h2m ke kuching pada bulan jan 2015.
    harga klu boleh termasuk makan pg, tghari & mlm. dan pergi ke sarawak culture village. TQ

  48. hi.saya berminat dengan 4d3n package untuk awal bulan 12 / kalau untk 5 org dewasa. berapa ea? please email me ok

  49. Email quotation utk 5 dewasa 1 kanak2 utk 4h3m . Plan nak pergi bulan feb, 2015

  50. Hey
    bleh sy tau pakej bln jan dan feb 2015
    thanks

  51. norashikin tajuddin

    utk percutian ke Kuching 15 mac 2014 – 18 mac 2014 4 hari 3 mlm utk 9 orang dewasa.. 3 kanak2 dan 1 baby berapa perhead dewasa dan perhead kanak2

  52. boleh saya tahu pakej ke kuching pada bulan feb 2015 untuk 8 dewasa, kanak2 3 tahun 1, 2 bayi.

    thanks

  53. hai..
    bleh bg quatation pakej 4hari 3mlm utk bln mac 2015 untuk 11 org dewasa 3 kanak2 sorang kanak2 bawah 2 thun

  54. Hi

    quotatation for 20-25 pax 4d 3n

    Hotel with breakfast / tour + transport + guide

    anyway pls call me 01139583022

    Thank You

  55. Hi,
    Quotation 4d3n kuching serikin utk 2 org,
    24-27 May’15

  56. Hai

    boleh bg qoutation untuk 2 dewasa 2 kanak kanak utk pakej nie termasuk tiket kapal terbang untuk bulan feb.

    Thanks.

  57. Hi. Boleh update quotation utk pakej 4h 3m utk perjalanan pada
    1 hingga 4 may 2015. 2 dewasa 3 kanak2 dan 1 bayi.
    tq

  58. Hi..
    quatation utk 2 org dewasa (4D3N) bagi bln April 2015 ni.

  59. hai
    berapa harga untuk 4d3n kuching serikin utk
    2 dewasa dan 2 kanak2 (6 tahun dan 3 tahun)

  60. Saya cdg ke Kuching 4D3N pada 4-7 Jun 2015.
    Berapa kos untuk 7 orang ya

  61. Me and my KL friend (one) want transportation to visit the following place (One day trip)

    1. Caves
    2. Serikin Market
    3. Sarawak Cultural Village
    4. Damai Sentral
    5. Cat Museum
    6. 5th Mile Kilang Pasu

    We need to know the charges. TQ.

    Viling

  62. Thanks for reply…Can your site give us a special rate as i from Kuching … I only company my KL friend to the following place…but i will go SCV with him…

    TQ

    Viling

  63. Boleh bagi quotation untuk 4h3mlm pada 7-10 may 2015..9 dewasa

  64. blh tau harga pakej untuk 4 hr 3mlm di kuching. untuk 2 dewasa n 1 kanak2 ( age 2thn)

    travel date : 02 March 2016 – 05 march 2016.

    penginapan: – Ariva hotel,kuching

    arrival : 11.30am
    depart : 7.30 pm

  65. blh tau harga pakej untuk 4 hr 3mlm di kuching. untuk 2 dewasa n 1 kanak2 ( age 2thn)

  66. Kindly quote for 4 days 3 nights for 12 person, date 22/12/2015 – 25/12/2015
    Thank you.

  67. Hi,

    Saya nak quotation utk 3org dewasa 4H3M di Kuching (3Oct 2015-6Oct 2015)

    3oct – Arrive:9.10am
    6oct-Depart:7.10pm

    Thanks

  68. I need a quotation for package 4d 3N to kuching school holiday Mac 2016
    3 adults 2childres 8 years old & 6 years old

    tq

  69. Hi….percutian 30/10/15 hingga 2/11/15.
    2 adult, 1 child (4yo)… Kami perlukan tour packages.

  70. HASMAWATE BT HANAFI

    Berapa harga yang pihak cuti fan boleh tawarkan untuk pakej 5 hari 4 malam untuk guide dan pengangkutan sahaja tanpa hotel dan makan

  71. Hi,

    Saya nak quotation utk 2org dewasa 4H3M di Kuching (23 March 2015- 26 March 2015)

    Thanks

  72. Hi,

    I will go on 11/11/2015 total have 14 Adult & 2 Child.

    Can you please send me quotation .

  73. Hai,

    i need quotation for 4 people. 2 adult and 2 kid( 7 years & 5 years). 3 days

    thanks

  74. Hi.. i need quo for 3d 2n at kuching
    2 adults n 1 child 6 yrs old
    Tq

  75. Hanafi bin Hamdani

    Salam satu Malaysia, saya perlukan maklumat harga percutian family ke Sarawak :

    5 dewasa dan 1 kanak-kanak (9 tahun) yang mengandungi 5 lelaki 1 perempuan, 3 hari 2 malam atau 4 hari 3 malam hujung Bulan Disember ini.

    kalau boleh pakej itu ada persinggahan di kampung sebenar di Sarawak, untuk melihat sendiri kehidupan orang Islam di Sarawak.

    Saya juga request untuk muslim service sahaja.

    Terima kasih

  76. Saya nak quotation utk 5 org dewasa dan 2 kanak- kanak (umur 2 dan 3 tahun)4H3M di Kuching. Cuti dirancang pada Feb 2016

    Adakah tiket termasuk di dalam pakej?

  77. Boleh quotekan harga kenderaan + tourist guide ke detinasi berikut:

    Ambil di Airport
    Sarapan Pagi (Kopi 0 Corner / Serapi Corner)
    Pasar Serikin
    Fairy Cave/ Gua Angin
    Tasik Biru
    Balik Hotel Untuk Check-in

    Flight saya dijangkakan akan sampai di Kuching pada 12/12/2015 jam 8:30 am. Jika ada destinasi lain boleh dicadangkan.

    2 dewasa / 2 kanak-kanak (12 & 10 tahun)

  78. Hi,
    Kindly quote tour package 4d3n for 4 adults and 2 child (age 9 and 11)
    travelling 30/12/15 – 02/01/2016
    Pls reply asap. Thanks

  79. Hai boleh emailkan pakej ni utk 2 org

    25.3.2016 (11.00pm) – 29.3.2016 (3pm)

  80. Hi,
    Saya nk quotation utk 2org dewasa 1kanak-kanak(7tahun) 4H3M di Kuching. Cuti dirancang pd 16/03/2016 – 19/03/2016.

    Adakah tiket kapal terbang & hotel termasuk dlm pakej?

  81. Hi,
    Please quote to me the price and package. I need urgent and plan go to Sarawak by 12/3/2016 till 15/3/2016.

    Thanks

  82. Hi..Saya nk ground pakej utk bln 5 bg 3 atau 4 org ke srwak

  83. Hi…blh bg sy quotation 3d2n utk 2 org…utk hotel sy perlukan bilik yg berasingan(2 bilik). Thanks

  84. Hi,
    Kami ambik package flight+hotel. Blh tau harga ground tour utk 2 org pd 28-31 Jun 2016. (pengangkutan + tour guide).tq.

  85. Travel date 30/4/2016 – 3/5/2016

    Brp harga pakej tour utk 4org (2 dewasa,2 kanak)

    Tidak termasuk hotel

    Tq

  86. Brp harga pakej tour utk 4org (3dewasa,21kanak)

    Tidak termasuk hotel

    Tq

  87. Isahari bin Smile

    hi, saya bercadang bercuti sekeluarga (saya isteri dan 3 orang anak, 17, 15 dan 12 tahun) dalam bulan disember 2016, saya lebih memilih homestay dan perlukan pengangkutan dan tour guide.
    Jika boleh boleh sertakan juga jika kami ingin memilih hotel (2 bilik)

  88. Noriah Zainal Abidin

    Hi,
    Kindly quote ground tour package 3d2n for 2 adults
    travelling 29 Aug – 31 Aug 2016.

    The package will include :

    – Semenggoh Wildlife Centre
    – Annah Rais longhouse

    Thanks

  89. NORAZLINETA SAMMY

    Hi

    Tolong bagi harga & quote uTK 19 ORg ke Sarawak by 08/10/2016 till 13/10/2016.

  90. Trisnawati Zulkifli

    Saya bersama keluarga akan berkunjung ke sarawak pada 8hb dec smp 12 dec 2016.saya sudah menempah hotel imperial.jumlah ahli keluarga saya dlm 8dewasa dan4 kanak2.saya ingin qotation utk lawatan ke tempat2 menarik dikuching bersama tour guede,van dan pemandunya sekali..

  91. Berapa bayaran untuk seorang..?

  92. Hello.. need to know the price for 4 adults with 1 child
    From KL on the 10th Dec 2016 and return on the 13th Nov 2016?
    N need suggestion of some good sight seeing spot in Kuching. Thanx!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check your Maths IQ: *